flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗМІ про нас: В ОААС відреагували на зневагу до людей з боку активістів

24 жовтня 2017, 09:28

В Одесі стався черговий інцидент за участю так званих громадських активістів. Цього разу вони вирішили підтримати адміністративний позов до міської мерії про скасування плану зонування території Одеси.


Як повідомляє місцева преса, кілька десятків активістів, які зібралися під будівлею Одеського апеляційного адміністративного суду, вимагали якнайшвидшого розгляду цієї справи. Щоправда, не всі з них знали, якої саме, але заздалегідь підготували сміттєві баки, на яких повісили плакати із прізвищами двох суддів. Згодом, дізнавшись, що розгляд справи відкладено через зайнятість судді в іншому провадженні, — вимістили злість на двох безхатченках, яких заштовхали у ці самі баки.

З цього приводу прес-служба ОААС поширила заяву, в якій наголосила на неприпустимості не тільки проведення подібних акцій тиску на суд та його блокування, а й приниження честі і гідності пересічних громадян.

«Подібна зухвала демонстрація фізичної сили є порушенням одних з найважливіших конституційних прав людини — права на повагу до її гідності, свободу та особисту недоторканність. Зневага так званими громадськими активістами законів України, ігнорування ними загальноприйнятих людських

правил поведінки є системними явищами, пов’язаними з безкарністю таких протиправних дій та абсолютним правовим нігілізмом», — наголошується у заяві.

Найбільше занепокоєння служителів Феміди викликає той факт, що «нині вже перейдена межа: дехто переходить від морально-психологічного тиску до фізичної розправи». Адже такі явища закарбовують у суспільній свідомості прийнятність подібних проявів тиску. А це підриває авторитет не тільки судових органів, а й держави в цілому.

 

Джерело