flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОААС скасував рішення, яким суд визнав бездіяльність протиправною та зобов'язав депутатів Таїровської селищної ради з'явитися на сесію ради

06 вересня 2018, 16:08

Одеський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Одеського окружного адміністративного суду щодо визнання протиправними бездіяльності депутатів Таїровської селищної ради Кривого Д.І. та Мораитес С.Л., що виражалась в систематичному неприбутті на першу сесію новообраної ради та зобов'язання депутатів взяти участь у першій сесії і прибути до приміщення Таїровської селищної ради.

05 вересня 2018 року колегії суддів Одеського апеляційного адміністративного суду розглянули апеляційні скарги депутатів Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області Кривого Д.І. та Мораитес С.Л. на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 21 травня 2018 року (головуючий суддя Джабурія О.В.) та на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 23 травня 2018 року (головуючий суддя Вербицька Н.В.) у справах за позовами Таїровської селищної виборчої комісії Овідіопольського району Одеської області про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання вчинити певні дії зареєстрованих депутатів Таїровської селищної ради за результатами перших виборів депутатів Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області Таїровської селищної об'єднаної громади 24 грудня 2017 року Кривого Д.І. та Мораитес С.Л.

Нагадуємо, судом І-ї інстанції позови Таїровської селищної виборчої комісії до зареєстрованих депутатів Таїровської селищної ради Кривого Д.І. та Мораитес С.Л. задоволені частково. (Тексти рішень суду І-ї інстанції доступні за посиланнями -  http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/74167601; http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/74372616).

За результатами апеляційного розгляду колегії суддів Одеського апеляційного адміністративного суду постановили:

  • апеляційні скарги депутатів Таїровської селищної ради Кривого Д.І. та Мораитес С.Л. залишити без задоволення;
  • скасувати рішення Одеського окружного адміністративного суду від 21 травня 2018 року2018 року та від 23 травня 2018 року;
  • ухвалити у справах нові постанови, якими позовні вимоги Таїровської селищної виборчої комісії залишити без задоволення.

Постанови суду апеляційної інстанції набрали законної сили з дати їх прийняття, але можуть бути оскаржені до Верховного суду протягом тридцяти днів з дня складання повних судових рішень.

З судовим рішеннями у справах № 815/1662/18 та № 815/1665/18  можна буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення їх повних текстів.

 

 

                                                                                                  Прес-служба ОААС