flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У державних інспекторів будівельного нагляду управлінь державної архітектурно-будівельної інспекції відсутні повноваження на накладення адміністративних стягнень

29 березня 2018, 15:31

Одеський апеляційний адміністративний суд прийняв судове рішення, яким вважає, що у державного інспектора будівельного нагляду територіального управління ДАБІ відсутні повноваження на накладення адміністративного стягнення на громадян за правопорушення, передбачені ст. 96 КУпАП.

Судова колегія Одеського апеляційного адміністративного суду прийшла до висновку, що відповідно до практики ЄСПЛ здійснення однією посадовою особою проведення перевірки, складення матеріалів справи про адміністративне правопорушення та накладення адміністративного стягнення є порушенням принципу безсторонності (неупередженості) при прийнятті рішення.

Відповідне рішення прийнято Одеським апеляційним адміністративним судом за результатами апеляційного перегляду рішення  Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 17 січня 2018 року по справі №473/3672/17 за адміністративним позовом Тимошенко Валентина Анатолійовича до управління Державної архітектурно – будівельної інспекції у Миколаївській області про скасування постанови про адміністративне правопорушення. Рішення суду першої інстанції по окресленій справі залишено без змін.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів по справі №473/3672/17 є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.