flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ОААС відбулась урочиста нарада, присвячена Дням адміністративної юстиції в Україні

02 липня 2018, 14:13

Робочий тиждень в Одеському апеляційному адміністративному суді розпочався урочистою нарадою, на якій вшановували суддів у відставці та відзначали нагородами працівників апарату. Подія була присвячена Дням адміністративної юстиції, які проходять в Україні цього тижня.

Голова суду Андрій Бітов виступив з вітальним словом, подякував суддям ОААС у відставці Віктору Алєксєєву, Юрію Яковлеву, Михайлу Милосердному, Сергію Жуку за вагомий внесок у справу розбудови адмінстративної юстиції в Україні та вручив пам`ятні подарунки. Суддям ОААС та працівникам апарату - Кодекси адміністративного судочинства України.

Нагадуємо, 6 липня 2005 року – Верховна Рада України ухвалила Кодекс адміністративного судочинства України, в якому окреслила повноваження адміністративних судів щодо розгляду справ адміністративної юрисдикції, порядок звернення до адміністративних судів і порядок здійснення адміністративного судочинства.

1 вересня 2005 року набрав чинності Кодекс адміністративного судочинства, який став знаковою подією для нашої держави. Він визначив процесуальні механізми діяльності адміністративних судів і створив належну правову основу для повноцінного функціонування адмін’юстиції та здійснення правосуддя в адміністративних справах, захисту прав і свобод людини і громадянина, законних інтересів юридичних осіб від порушень з боку держави, органів місцевого самоврядування.

На той час Рада Європи визнала саме розбудову адміністративних судів одним із пріоритетних завдань України. Про це йдеться в п.13.1 резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 5.10.2005 року №1466 про надання судовій системі нашої країни «всіх необхідних ресурсів, особливо для функціонування адміністративних судів».