flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ОААС вивчають проблемні питання у сфері міграції

23 березня 2018, 10:48

22 березня 2018 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить загальноукраїнський семінар для суддів адміністративних судів на тему: “Стандарти кваліфікації осіб як біженців у контексті міжнародного законодавства”.

Відкриваючи захід, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець наголосив на актуальності теми семінару та важливості обговорення ролі судової системи у визначенні поняття “шукач притулку” на загальноукраїнському та міжнародному рівнях.

Для проведення семінару викладачами запрошено радника Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців  із правових питань Оксану Бабич, суддю Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидата юридичних наук Ларису Зуєву, виконувача обов’язків голови Одеського окружного адміністративного суду Еллу Катаєву та адвоката, доцента кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидата юридичних наук Катерину  Кармазіну.

Під час семінару учасники обговорять сутність поняття “біженець” у міжнародному праві та національному законодавстві, основні стандарти та принципи ефективного судового захисту в міжнародному праві біженців, а також право на повагу до особистого та сімейного життя в контексті міграційного законодавства.

Для продуктивного проведення заходу тренерами заплановано проведення міні-лекції з використанням презентації, застосування “мозкового штурму”. Окрім того, судді переглянуть  відеоматеріал та пройдуть  експрес-опитування за допомогою клікер-системи. 

Під час роботи в малих групах учасники виконають практичне завдання “Використання інформації по країні походження як доказу” та презентують результати своїх робіт.

На завершення судді обговорять зміст семінару, поділяться враженнями від застосування навчальної методики, отримають коментарі тренерів та заповнять анкети опитування.

Джерело