flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У м. Одесі відбувся семінар на тему: «Суд і медіація: можливості та перспективи»

15 лютого 2018, 16:43

Сьогодні, 15 лютого 2018 року, судді Одеського апеляційного адміністративного суду Людмила Шеметенко та Ольга Шевчук взяли участь у семінарі на тему: «Суд і медіація: можливості та перспективи».

Викладачами заходу були фахівці із питань медіації: суддя ОААС, к.ю.н. Лариса Зуєва, суддя, заступника голови ООАС, к.ю.н. Елла Катаєва та віце-президент Української академії медіації, адвокат, медіатор, член правління Національної асоціації медіаторів України та керівник комітету стандартизації НАМУ, доцент кафедри господарського права і процесу НУ “Одеська юридична академія” Луіза Романадзе.

Семінар організовано Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України разом з громадською спілкою «Українська академія медіації».

Під час семінару тренери провели загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирювальних процедур, ознайомили учасників з істотними відмінностями медіації від процедури врегулювання спору за участі судді, передбаченої новим процесуальним законодавством України, проаналізували знання та навички медіатора в діяльності професійного судді. Окрім того, судді-учасники розглянули переваги та складнощі впровадження медіації та інших примирювальних процедур у судову систему України, виконали практичні завдання та  обговорять результати своїх робіт.

 

Джерело: Національна школа суддів України