flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів ОААС підвищують кваліфікацію

13 травня 2017, 10:39

12 травня 2017 року помічники суддів Одеського апеляційного адміністративного суду взяли участь у семінарі для помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів на тему: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини”.

Захід організований Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України. У якості суддів-тренерів були судді ООАС Елла Катаєва, Оксана Бойко, Людмила Юхтенко, які ознайомили учасників із програмою та регламентом роботи семінару.

На початку семінару помічники переглянули фільм “Європейський суд з прав людини” та ознайомились із механізмом, основними принципами та способами діяльності Європейського суду з прав людини.

Під час семінару учасники розглянули аспекти еволюційного тлумачення Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, зміст, мету та особливості статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, основні принципи тлумачення цієї статті, детально зупинилися на автономному тлумаченні майна – особливостях застосування цього принципу адміністративними судами. Учасники семінару визначали критерії втручання держави у право володіння, користування та розпорядження майном, визначали механізм перевірки такого втручання та контроль за використанням власності, а також розглянули критерії розмежування та межі права, гарантовані статтею 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Між тим, після кожного блоку опрацьованих питань помічники суддів виконали практичні завдання для закріплення матеріалу.

Після завершення заходу помічники пройшли тестування за результатами всього семінару за допомогою клікер-системи.