flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява прес-служби суду щодо втручання в діяльність суду

27 липня 2018, 17:02

26 липня 2018 року голова громадської організації "Люстраційна комісія Одеської області" Костянтин Цховребашвілі разом з невстановленими особами здійснили спробу блокування роботи Одеського апеляційного адміністративного суду.

Костянтин Цховребашвілі та невідомі особи проникли до службового приміщення адміністративної будівлі суду, здійснювали психологічний тиск на суддів та працівників апарату суду. Вказані особи грубо порушували встановлені правила поведінки у суді.

Надалі Костянтин Цховребашвілі та інші правопорушники продовжили поводити себе зухвало та провокаційно у судовому засіданні. У зв'язку з протиправним перешкоджанням здійсненню правосуддя головуючим у справі було оголошено перерву.

Прес-служба суду, у зв'язку з подіями, які відбулись у суді заявляє.

Одеський апеляційний адміністративний суд є відкритим та прозорим у співпраці з суспільством.

Разом з тим, обраний формат спілкування представників громадськості не може відбуватись з порушенням конституційних принципів функціонування судової влади та загальноприйнятих норм людської поведінки.

Одеський апеляційний адміністративний суд готовий до відритого діалогу за умов дотримання правил поведінки громадян у суді та правил громадського порядку.

Відповідно до затвердженого графіку особистого прийому, прийом громадян головою суду здійснюється - кожну третю середу місяця, заступником голови суду - кожний перший вівторок місяця, керівником апарату суду - кожну першу п'ятницю місяця, заступниками керівника апарату - кожну першу середу місяця, кожний перший понеділок місяця.

На виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" громадянам своєчасно, у встановлений законом строк, надаються вмотивовані відповіді.

У рамках реалізації комунікаційної стратегії суду та за вимогою громадськості і ЗМІ судом оперативно проводяться прес-брифінги та прес-конференції.

У зв'язку з цим, наголошуємо на неприйнятності та незаконності обраного способу поводження Костянтина Цховребашвілі та невідомих осіб у суді 26 липня 2018 року.

Попереджуємо, відповідно до статті 126 Конституції України вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється і тягне за собою юридичну відповідальність.

Втручання в діяльність судових органів в будь-якій формі з метою перешкоджання виконанню суддею службових обов’язків карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців (частина 1 статті 376 Кримінального кодексу України).

 

Прес-служба суду