flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява прес-служби ОААС щодо події, яка відбулась 20 лютого 2018 року

21 лютого 2018, 12:10

Одеський апеляційний адміністративний суд дійсно підтверджує, що вчора, 20 лютого 2018 року, неподалік будівлі суду невідомі підпалили автомобіль, який експлуатує заступник голови ОААС Олександр Джабурія.

Висловлюємо слова подяки спеціалістам Державної служби з надзвичайних ситуацій, які вчасно прибули на місце події та здійснили оперативні заходи щодо негайного гасіння авто, завдяки чому запобігли розповсюдженню вогню на автомобілі, які були припарковані поруч та житлові будинки.

Зневага, зухвала поведінка, безкарність... Всі ці проблеми пов'язані з відсутністю усвідомленням громадськістю протиправності тиску на суд та необхідності унеможливлення тиску як гарантії справедливого судового розгляду.

Зазначаємо, що даний інцидент, пов'язаний тільки з професійною діяльністю судді.   

Наголошуємо, що незалежність і неупередженість судових органів особливо важливі для захисту прав людини, з огляду на те, що реалізація всіх інших прав в першу чергу залежить від належного здійснення судочинства.

Одеський апеляційний адміністративний суд ще раз звертає увагу на неприпустимість прояву свавілля, неповаги та тиску на суд у будь-якій формі та настання негативних наслідків для останніх.

                                               Прес-служба ОААС