flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Кубок Феміди 2013» - фінал»

20 грудня 2013, 10:44

  

     
 
12 грудня 2013 р. у матчі 7 туру кубка Феміди на полі зустрілися команди Одеського апеляційного адміністративного суду та Суворовського районного суду. Обидва суперника до цього матчу не втратили жодного очка, але краща різниця забитих та пропущених м’ячів давала перевагу нашій команді. Матч став своєрідним «достроковим фіналом».
Подібна ситуація склалась на чемпіонаті світу в 1950 року, коли Бразилія на своєму полі приймала команду Уругваю. Бразильську збірну за таблицею результатів влаштувала нічия, щоб завоювати Кубок Світу. Цей матч ввійшов в історію світового футболу під назвою «Жах Маракани», команда Уругваю обіграла команду Бразилії та завоювала трофей.
Вже на 5 хвилині наші супротивники забили два голи, чим приголомшили команду ОААС та вболівальників, які вкотре заповнили трибуни стадіону СКА і віддано підтримували команду.
 
   
 
 
 
 
 
Ця підтримка надихнула нашого кращого гравця Гавриленко Віталія №9, на блискучий дубль зрівнявши рахунок наприкінці першого тайму.
 
     
 
В Другому таймі обидві команди подарували вболівальникам яскраву напружену гру з безліччю гольових моментів у обох воріт.
 
 
 
Слід відмітити гострий момент, коли на 37 хвилині матчу наш гравець під номером 99 - Чебан Артур застосував тактику «дрібного фолу»* - зупинив суперника який вже готувався завдати небезпечний вдар по нашим воротам.
Матч закінчився з рахунком 2-2 і команда ОААС зайняла перше місце та завоювала кубок Феміди 2013. Вітаємо нашу команду з перемогою, яка вкотре підтвердила свій титул чемпіонів.
 
 
 
 
 
 
 
Кращім гравцем турніру визнано - Гавриленко Віталія з команди Одеського апеляційного адміністративного суду.
 
 
Приз – Кращий захисник Серед гравців-суддів, отримав –Федусик Андрій Григорович.
 
 
Почесні грамоти «Завжди зі спортом» отримали – Милосердний Михайло Миколайович та Романішин Володимир Леонідович.
 
 
 
  
Наведемо інтерв’ю капітана команди ОААС - Золотнікова Олександра Сергійовича.
 
     
 
Добридень Олександре Сергійовичу, як ви оцінюєте гру команди в турнірі «Кубок Феміди -2013»?
Турнір пройшов у напруженій боротьбі, я б відзначив високий рівень команд. Деякі команди підтягнули свій рівень і на відміну від останніх років практично у всіх іграх була боротьба та інтрига. У багатьох іграх команди, які раніше виступали вкрай слабко, нав'язували боротьбу фаворитам чемпіонату.
Чи викликала якась гра особливі емоції?
Емоційні були всі ігри, найбільш цікавими з позиції спортивних результатів і емоційного напруження були три останні гри. З Одеським окружним адміністративним судом, з об'єднаною командою господарських судів та Суворовським районним судом міста Одеси. Особливо важливою була остання гра з Суворовським районним судом міста Одеси. До гри жодна команда не втратила залікових балів. Ця гра стала фактичним фіналом. Після 5-ої хвилини першого тайму ми програвали з рахунком 0-2. При цьому особливо важливим стало те, що команда не розгубилась і переломили хід гри, добившись потрібного результату.
 
Скажіть у чому секрет такої успішної гри нашої команди протягом декількох років?
У нашому суді протягом декількох років, підбиралась хороша команда. Усі гравці внесли свою лепту в загальний успіх команди. Особливо хочеться виділити Віталія Гавриленка, який, безумовно, є лідером команди. Також хочу відзначити, виступи наших суддів: Федусика А.Г Осіпова Ю.В., Шляхтицького О.І., Романішина В.Л, вони ні в чому не поступатися молодим гравцям .
Є відомий футбольний факт що в 1950 році, Бразилії на домашньому чемпіонаті світу, підходила у фіналі нічия, але збірна Уругваю шокувала «Маракану». Що Ви говорили гравцям своєї команди після 2-ох пропущених на старті м'ячів?
У такій складній ситуації слід заспокоїтись та показати свою гру. До початку матчу ми знали, що нас влаштує і нічия в цьому матчі, але ми жодним чином не збиралися грати на нічию. Наприкінці першого тайму нам вдалося переламати хід гри, і зрівняти рахунок. У другому таймі ми не використали велику кількість гольових моментів. Заради справедливості хочеться відзначити що і у суперника в кінцівці був найнебезпечніший момент, але в той момент Фортуна була на нашому боці.
Як ви оціните рівень підтримки вболівальників нашої команди?
Про це говорити можна багато, не було б такого напруження пристрастей, таких емоцій, якби на іграх не були присутні вболівальники. Їх гаряча підтримка відчувалася в кожній грі. Кожен гравець команди відчував цю підтримку, і намагався максимально проявити себе в грі. Тому неабияка частка успіху належить нашим уболівальникам. Величезне їм спасибі нашим за підтримку.
Які перспективи у нашої команди, наприклад Кубок Феміди серед судів України ?
Вже не перший рік ми думаємо над участю в Київському турнірі, але зробити це дуже складно, ігри в тому турнірі проходять по вівторках і четвергах - для участі в груповому турнірі потрібно п'ять разів з'їздити в Київ, а в разі виходу далі ще 4 поїздки. Зрозуміло що в розпал роботи, а турнір проходить в листопаді - грудні, без шкоди для роботи це просто нереально зробити. Ми пропонували організаторам Київського турніру, щоб переможці іногородніх кубків Феміди, брали участь на стадії плей-офф. Але поки нам не пішли на зустріч. Хочеться відзначити, що команда Вінницького адміністративного округу, що зайняла в Київському турнірі друге місце, протягом останніх трьох років була суперником команди Одеського адміністративного округу у півфіналах в кубку Феміди серед адміністративних судів України, в яких ми тричі святкували успіх.
Дякую Вам Олександре Сергійовичу за інтерв'ю та бажаю спортивних і життєвих досягнень.
  Спасибі!
 
 
 
 
 
* Жах Маракани - Історична перемога в 1950 році збірної Уругваю над збірною Бразилії ,на виїзді.
 
* Дрібний фол - не дуже грубий фол, який не тягне за собою жорстких санкцій.
 
 
 
 
Статтю підготовлено головним спеціалістом відділу
аналітично-статистичного та інформаційно-технічного забезпечення
Борченко Є.В.