flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар на базі МОАС

16 грудня 2013, 17:14
 
            12 грудня 2013 року на базі Миколаївського окружного адміністративного суду відбувся семінар за тематикоюОкремі аспекти застосування адміністративними судами виборчого законодавства під час розгляду виборчих справ
В семінарі взяли участь: суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Бойко А.В., а також судді та помічники Миколаївського окружного адміністративного суду.
Захід було відкрито суддею Одеського апеляційного адміністративного суду Бойком А.В., який доповів присутнім про участь у семінарі 18-19 листопада 2013 року організованому ВАСУ та ОБСЄ щодо застосування судами виборчого законодавства та щодо питань, які на ньому були обговорені, а також проінформував учасників семінару про окремі аспекти застосування Закону України Про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№94, 132, 194, 197, 223.”
Також, було звернено увагу учасників семінару на практику Європейського суду з прав людини у виборчих справах щодо України.
На семінарі обговорювались питання про необхідність дотримання строків розгляду адміністративних справ, пов’язаних з виборчим процесом.
В рамках семінару обговорювались проблемні питання щодо помилок суддів першої інстанції зокрема МОАС, які стали підставою для скасування апеляційною інстанцією судових рішень.
         У завершенні свого виступу, Бойко А.В. відповів на поставлені питання суддів та помічників суддів МОАС.
Семінар супроводжувався виступом суддею МОАС Зіньковським О.А., який проінформував присутніх про прийняття Пленумом Вищого адміністративного суду України постанови №15 “Про практику застосування адміністративними судами положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду спорів щодо правовідносин, пов’язаних з виборчим процесом ”.
         Вважаємо, що організація подібних заходів є важливою засадою для формування єдиної практики у застосуванні виборчого законодавства.

Статтю підготовлено провідним спеціалістом відділу
аналітично-статистичного та інформаційно-технічного забезпечення
Шульженко О.В.