flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з питань застосування Конвенції з прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини

06 вересня 2013, 12:44

              

                 2 та 3 вересня 2013 року на базі Одеського окружного адміністративного суду було проведено семінар з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини.

   Організаторами заходу виступили Вищий адміністративний суд України та Координатор проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту “Сприяння єдності судової практики адміністративних судів України” спільно з проектом Європейського Союзу Twinning «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні».

  

Від Одеського апеляційного адміністративного суду участь в організаційних заходах та семінарі прийняли заступник голови суду – Бітов А. І., заступник голови суду – Яковлев Ю. В., судді – Джабурія О. В., Димерлій О. О., Домусчі С. Д., Жук С. І., Золотніков О. С., Зуєва Л. Є., Ступакова І. Г., Кравець О. О., Лукянчук О. В., Милосердний М. М., Осіпов Ю. В., Скрипченко В. О., помічник заступника голови суду – Нікітін Д. Г., помічник заступника голови суду – Пасечник М. Л., помічники суддів – Под’ячева І. Д. та Чухрай О. О.

 

 

Головною метою заходу визначено – забезпечення однакового тлумачення та застосовування Конвенції з прав людини та основоположних свобод і практики Європейського суду з прав людини.

            Відтак, в перший день семінару було розглянуто статтю 6 зазначеної Конвенції щодо таких положень як: доступ до суду, суд «встановлений законом», незалежність і безсторонність, рівність сторін у процесі, дослідження доказів, публічність, обґрунтованість рішення суду, принцип юридичної визначеності, скасування остаточного судового рішення, участь прокурора в процесі.

            Учасники семінару проаналізували судову практику щодо застосування статті 8 та статті 14  Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

  

 

В ході плідної роботи учасників та тренерів семінару було виявлено ряд проблемних питань, дослідження яких сприяло кращому розумінню загальних засад, на яких формуються основні права та свободи людини.