flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експерти та судді обговорювали міжнародні стандарти та судову практику щодо процедури визначення статусу біженця

21 квітня 2017, 12:32

20 квітня 2017 року суддя-спікер Одеського апеляційного адміністративного суду Олександр Кравець взяв участь у дводенному семінарі "Міжнародні стандарти та судова практика з питань процедури визначення статусу біженця". Захід організовано Вищим адміністративним судом України спільно Представництвом Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні в рамках реалізації Проекту "Ініціатива підвищення якості системи надання притулку у країнах  Східної Європи та Південного Кавказу".

Серед учасників семінару були присутні не тільки судді апеляційних та окружних адміністративних судів, що спеціалізуються на розгляді спорів щодо статусу біженця та особи, яка потребує додаткового захисту, а й міжнародні експерти з Нідерландів та Республіки Словенія.

Програмою заходу передбачено розгляд питань щодо поняття "біженець" та ролі судової системи  у визначенні статусу біженця, різних аспектів процедури надання статусу біженця в контексті судової практики, опитування та прийняття рішення у справах, які стосуються надання статусу біженця, в судовому контексті. Учасники заходу під головуванням міжнародних експертів виконували практичні завдання.