flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату суду взяли участь в одноденному семінарі на тему: «Українське ділове мовлення»

13 березня 2017, 10:04

10 березня 2017 року у місті Одесі регіональним відділенням Національної школи суддів України проведений семінар для керівників  та заступників керівників структурних підрозділів апаратів судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей на тему: “Українське ділове мовлення”.

         Участь у заходу від Одеського апеляційного адміністративного суду взяли заступник керівника апарату Анна Орос, начальник відділу звернення громадян та юридичних осіб Юлія Тріфонова та головний спеціаліст відділу організаційно-методичної роботи та забезпечення діяльності керівництва суду Олена Нікітіна.  

         Викладач - кандидат філологічних наук, доцент кафедри прикладної лінгвістики НУ “Одеська юридична академія” Анастасія Кісельова  ознайомила слухачів з етикетом ділової мови, основними правилами формування публічного виступу як єдності вербального  і невербального спілкування, фонетичними нормами ділової мови.

         Учасниками семінару особливу увагу було приділено граматичним особливостям ділової мови, синтаксичним нормам у мові права та лексичним нормам ділового мовлення. З метою закріплення вивченого матеріалу учасники мали можливість виконати практичні завдання.