flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ОААС відбувся семінар на тему: "Українська ділова мова"

21 лютого 2017, 10:16

Тренінговий сезон в ОААС розпочато: сьогодні працівники апарату суду удосконалювали культуру мовлення

Підготовка та виховання кадрів - питання, особливо актуальне для судової системи нашої держави. Тому підвищення кваліфікації державних службовців має відбуватися на всіх рівнях й охоплювати всі форми набуття фахівцями необхідних професійних навичок, зокрема й удосконалення культури мовлення. З цією метою в поточному році започатковано проведення семінарів та інтерактивних тренінгів з ділового українського мовлення для працівників Одеського апеляційного адміністративного суду.
Дбаючи про мовну культуру держави, саме державні службовці мають бути взірцем правильного мовлення. Тому рівень мовної культури є важливим аспектом формування іміджу державного службовця й установи, в якій він працює. Перший семінар із вдосконалення навичок писемного ділового мовлення за темою «Дотримання норм української літературної мови — основа високого рівня мовної культури державного службовця» відбувся напередодні Міжнародного дня рідної мови, проголошеного Генеральною конференцією ЮНЕСКО, який щорічно святкується 21 лютого з метою сприяння мовному та культурному різноманіттю та багатомовності.
До проведення цього й подальших занять залучено старшого викладача кафедри української та іноземних мов, начальника відділу організації семінарів за договорами УКК ОРІДУ НАДУ при Президентові України Людмилу Шматоваленко. Під час семінару відбувся жвавий діалог між філологом та слухачами. Це підтвердило, що підвищення мовної культури - нагальна необхідність професійної діяльності працівників суду, а розвиток і вдосконалення мовної культури державних службовців є актуальним завданням сьогодення.