flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українська делегація переймала міжнародний досвід

13 грудня 2016, 16:10

Як відомо, на сьогоднішній день готується до реалізації у життя новий проект - Одеський апеляційний адміністративний суд отримав нову будівлю. З метою перейняття багатовікового досвіду для реалізації покращення роботи  та у зв'язку з цим створення найкращого європейського суду в Південному регіоні, українська делегація з робочим візитом відвідала місто Мюнхен, оскільки саме Німеччина є засновником адміністративних судів. 

         Представляли Одеський апеляційний адміністративний суд заступник голови суду Олександр Джабурія та суддя-спікер суду Лариса Зуєва.

         Під час відвідування Адміністративної судової палати Баварії  українська делегація ознайомилась з організацією роботи судових канцелярій та їх співпрацею із суддями, складами суду для налагодження ефективного судочинства, застосуванням ІТ-техніки, вимогами до робочого місця судді, залів засідань та кімнат для нарад. Ознайомились із загальним робочим процесом та документообігом в суді, доступом до бібліотеки та її обладнання, питаннями архівації та зберігання документів, контрольно-пропускним режимом, організацією не пересічних потоків учасників процесу і суддів, які відправляють правосуддя, забезпеченням порядку в будівлі відносно персоналу суду та відвідувачів, питанням дотримання безпеки, вимогами до рівня освіти, досвіду роботи та порядку підвищення кваліфікації персоналу судових канцелярій. Олександр Джабурія в ході візиту поділився з представниками суду станом та найближчими перспективами розвитку адміністративної юстиції в Україні.

         В межах візиту до Адміністративного суду в м. Мюнхен учасники мали можливість ознайомитись з порядком діяльності та організації суду. Взяли участь в усному розгляді справи в Адміністративному суді в м. Мюнхен.

         Свої наміри продовжити співпрацю суди, скоріш за все, викладуть письмово та підпишуть Меморандум між собою.