flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ОААС Тетяна Танасогло бере участь у Міжнародному конгресі у Страсбурзі: «Міграція та права людини»

28 листопада 2016, 17:12

28 листопада 2016 року розпочався дводенний Міжнародний конгрес: Міграція та права людини. Право на ефективний засіб правового захисту. Застосування ЄСПЛ тимчасових заходів (39 правило) в справах, пов'язаних з видворенням або екстрадицією (м. Страсбург, Франція).

         Участь від Одеського апеляційного адміністративного суду взяла суддя Тетяна Танасогло.

         Захід організовано Центром культурно-професійних обмінів спільно з Європейським центром правової співпраці (Страсбург) у співпраці з Радою Європи.

         В рамках Конгресу судді та юристи з Європейського суду приділять особливу увагу: практиці розгляду Судом запитів щодо прийняття тимчасових заходів у справах, пов'язаних з видворенням і екстрадицією, питанням ефективного внутрішнього засобу правового захисту в таких справах, механізмам роботи ЄСПЛ і основних критеріїв, що застосовуються в справах, пов'язаних з міграцією, що дозволить ефективно представляти інтереси як потенційних заявників, так і клієнтів в національних судах.

         Учасники братимуть участь також і у практичних сесіях, розглядаючи питання щодо:

- права на ефективний засіб правового захисту в разі рішення про видворення або екстрадицію: основні принципи і аспекти національного права,

- застосування Судом тимчасових заходів у справах, пов'язаних з видворенням або екстрадицією (правило 39 регламенту Суду): основні принципи та процедурні аспекти. Слухачі візьмуть участь у розгляді гіпотетичної справи, пов'язаної із застосуванням ЄСПЛ 39 правила в питаннях видворення або екстрадиції.