flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит делегації суддів Сполучених Штатів Америки у рамках програми « Відкритий світ »

09 липня 2012, 17:21
14 травня 2012 року до міста Одеси прибула делегація суддів Сполучених Штатів Америки з міста-побратима Балтимора, в рамках програми «Відкритий світ».
До складу делегації входили:
Ричард Беннет – суддя федерального окружного суду США;
Катрин Кюрен О’меллі – суддя апеляційного суду штату Меріленд, перша леді штату Меріленд;
Памела Харріс – судовий адміністратор окружного суду штату Меріленд;
Джон Дж. Маккарти – прокурор штату Меріленд;
Мері Еллен Барбера – суддя апеляційного суду штату Меріленд.

 

 
 
                
 
Одеським апеляційним адміністративним судом, в рамках даної програми, було організовано та проведено ряд науково-практичних та культурно-просвітницьких заходів, а саме:
В перший день свого перебування в Одесі делегації суддів Сполучених Штатів Америки зустрілась із головою Одеського апеляційного суду Луняченком.А.В. та його заступниками – Ковалем В.І., Колесніковим Г.Я., суддею Панасенковим В.А., за участю начальника ТУ ДСА, члена колегії Державної судової адміністрації України - Куценка В.Д. Темами зустрічі були: «Система судової влади (судочинства) України» та «Матеріально-технічне забеспечення судів в Україні»
 
                
 
                
 
Також відбулась зустріч з головою Приморського районного суду м. Одеси – Кічмаренком С.М. та суддями Приморського районного суду м. Одеси , де було проведено круглий стіл на тему: «Юрисдикція загальних судів першої інстанції»
Наступного дня делегація відвідала Одеський апеляційний адміністративний суд, де відбулась зустріч з головою суду, заслуженим юристом України Алєксєєвим В.О., його заступниками – Бітовим А.І., Яковлевим Ю.В., а також с суддями – Бойком А.В. та Джабурією О.В. В ході зузстрічі обговорювалась тема: «Система спеціалізованих судів в Україні та їх юрисдикція». Судді Одеського апеляційного адміністративного суду виступили з доповідями за вищезазначеною тематикою перед американською делегацією.
 
              
 
В той же день делегати та представники Одеського апеляційного адміністративного суду відвідали Одеський окружний адміністративний суд, де було проведено круглий стіл на тему: «Юрисдикція адміністративних судів України – перша інстанція». Також відбулась дискусія стосовно співвідношення проблем міграційної політики України та США, в якій приймали участь представники Управління Міграційної служби України в Одеській області, Одеської обласної колегії адвокатів, представники УВК ООН. Також обговорювались процесуальні особливості при розгляді адміністративних справ, пов'язаних з міграцією іноземних громадян в Україні. Теми: «Порядок отримання статусу біженця в Україні»; «Міграційна статистика в Україні та в Одеській області», « Захист прав біженців в Україні». З доповіддю на цю тему виступили судді Одеського апеляційного адміністративного суду.
 
                    
 
17.05.2012 року делегати відвідали Національний університет «Одеська юридична академія» та зустрілись з керівником проекту «Україна: верховенство права». У рамках програми візиту було проведено круглий стіл, присвячений обговоренню проекту Кодексу суддівської етики.
Також делегати відвідали Одеський апеляційний господарський суд та Одеський державний університет внутрішніх справ, де пройшло обговорення теми: «Система спеціальної освіти для правоохоронних органів в Україні».
Наступного дня було організовано зустріч із начальником УВЗ №74 полковником внутрішньої служби Каракай О.М. для обговорення теми: «Режими утримання засуджених у виправних закладах України. Специфіка жіночих УВЗ».
Останньою зустріччю в рамках цього візиту стала зустріч із губернатором Одеської області – Матвейчуком Е.Л. та проведено круглий стіл на тему: «Розвиток відносин між містами побратимами Одесою та Балтімором».
Серед ряду офіційних заходів делегати відвідали культурно-просвітницькі заклади м. Одеси та області, зокрема Меморіал 411 батареї, центральна частина міста, Алея Слави, Одеський академічний театр опери та балету, музеї тощо.
Делегати Сполучених Штатів Америки виразили глибоке задоволення та вдячність за організовану на високому рівні програму візиту, насичені наукова-пізнавальну та культурну програми, в зв’язку з чим виразили подяку судді ОААС Бойко Андрію Володимировичу та судді Одеського окружного адміністративного суду Стефанову Сергію Олександровичу за активну участь у підготовці до зустрічі гостей. Завдяки їх організаційним якостям візит колег зі Сполучених штатів Америки пройшов на високому рівні.
Наслідками цього візиту стало безумовне поліпшення міжнародного іміджу судової влади України (про що неодноразово зазначала американська делегація в інтерв’ю зі ЗМІ)
Також іноземні делегати відмітили високий професіональний рівень роботи працівників адміністративних судів Одеського регіону, губернатора Одеської області, Національного університету «Одеська юридична академія», пенітенціарної системи та інших органів влади, з якими вони ознайомились. Це все знайшло своє вираження в численних інтерв’ю зі ЗМІ, а саме газетою «Слово», «Думская», телерадіокомпаніями «Репортер», «Круг», «Здоровье».

 

 

Статтю підготовлено Кузнецовою В.В.