flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання апарату суду щодо застосування норм виборчого законодавства

16 жовтня 2014, 10:00
13 жовтня 2014 року у Одеському апеляційному адміністративному суді відбувся навчальний семінар для секретарів судового засідання та помічників суддів, який провели відповідальний по зв’язкам із ЗМІ від ОААС - Ракович М.О. та суддя Зуєва Л.Є.
Темою семінару став розгляд проблемних питань застосування норм виборчого законодавства та організація  судового процесу під час перегляду виборчих спорів.
Ракович М.О. звернув увагу на особливості взаємодії адміністративних судів зі ЗМІ у період виборчого процесу, були зазначені відмінні риси та основні характеристики національної та європейської традиції та норм щодо взаємодії адміністративних судів із представниками ЗМІ.
Запрошені помічники суддів та секретарі судового засідання ОААС були єдині у своїй думці, що вивчення даної теми є корисним та необхідним, оскільки це сприяє підвищенню рівня співпраці між органами державної служби та представниками засобів масової інформації, а надана інформація допоможе належним чином налагодити роботу у період виборчого процесу та напрацювати ефективні моделі спілкування з представниками ЗМІ при висвітленні судових справ, пов’язаних з виборами.
Суддя ОААС Зуєва Л.Є. довела інформацію щодо вірного застосування апеляційними адміністративними судами виборчого законодавства.
Важливе місце було приділено змінам та доповненням, цікавим новелам виборчого законодавства, які на виборах народних депутатів України 2014 року будуть застосовані вперше. Особливу увагу було звернуто на способи вдосконалення та застосування виборчого законодавства на основі здобутків інших демократичних країн.
Наостанок суддя Зуєва Л.Є. наголосила, що проблемні питання застосування норм виборчого права та питання організації судового процесу під час перегляду виборчих спорів стосуються не лише роботи суддів безпосередньо, проте й помічників суддів та секретарів судового засідання, що здійснюють первинну підготовку виборчої справи до розгляду.
В цілому, з впевненістю можна сказати, що здобуття нових знань та постійне самовдосконалення є необхідною рисою кожного юриста, тож проведення подібних заходів вже стало частиною робочого процесу ОААС.