flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь ОААС у Всеукраїнському тижні права

15 жовтня 2014, 14:00
Указом Президента України від 08.12.2008 року № 1149/2008 враховуючи важливе значення правової освіти для подальшої розбудови України як правової держави, для виховання у громадян поваги до закону та прав людини, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, було започатковано Всеукраїнський тиждень права.
Ця ініціатива радо була сприйнята та підтримана, щорічно широко висвітлюється у ЗМІ. Організовуються тематичні теле - та радіопередачі з висвітлення питань захисту прав та свобод людини і громадянина, у всіх школах України проходять тематичні лекції та відкриті уроки.
Одеський апеляційний адміністративний суд не став осторонь та прийняв активну участь у Всеукраїнському тижні права.
Помічник судді Одеського апеляційного адміністративного суду Марина Пилипчук провела відкритий урок для учнів 9-11 класів Кіровської загальноосвітньої школи Комінтернівського району Одеської області.
Свою бесіду із школярами та майбутніми абітурієнтами Марина Пилипчук присвятила темі правової освіти, формуванню правової свідомості особистості та морально-етичним аспектам роботи у судовій системі.
Лекція була приурочена не лише до Всеукраїнського тижня права, а й до Дня юриста, що відмічається в Україні 8 жовтня, відповідно до Указу Президента України. Була піднята тема важливості та свідомості вибору професії юриста, підкреслена важливість внутрішньої відповідальності при виконанні посадових обов’язків.
Особлива увага були приділена питанню боротьби із корупцією, школярі дізналися деякі норми законодавства, що регулюють це питання, зокрема норми Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».
Лекція була сприйнята із цікавістю, стала важливою інформаційною подією у житті школи. Відбувся діалог між учнями та лектором – помічником судді Мариною Пилипчук, під час якого вона відповіла на всі питання, що цікавили слухачів.
 
 
        Статтю підготовлено головним спеціалістом
відділу організаційно-методичної роботи та
забезпечення діяльності керівництва суду
Синявською І.В.