flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

III Судовий форум Асоціації правників України

07 жовтня 2014, 10:38

           03 жовтня 2014 року у місті Київ відбувся III Судовий форум Асоціації правників України, в якому взяли участь представники спеціалізованих судів та судів загальної юрисдикції, вітчизняні науковці та практикуючі адвокати. 

Був представлений широкий спектр тем для дискусій та обговорення - від реформи судової влади та новітньої судової практики до найважливіших змін у законодавстві.
Учасниками дискусії стали Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, суддя Конституційного суду України Станіслав Шевчук, Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло, Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько та керівник групи експертів проекту ЄС « Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Голова Верховного адміністративного суду Литви (2002-2008рр.) Віргіліус Валанчюс.
Основними темами для обговорення були обрані:
1.    судова реформа у світлі конституційної реформи;
2.    суддівське самоврядування;
3.    механізми притягнення до відповідальності суддів;
4.    механізми забезпечення незалежності суддів;
5.    реалізація закону про відновлення довіри до судової влади.
Делегатами від Одеського апеляційного адміністративного суду стали суддя Бойко Андрій Володимирович та суддя Кравець Олександр Олександрович.
Лекторами виступили Альгірдас Кумжа, Володимир Ротань, Ігор Самсін, Ярослава Мачужак, Олександр Бірюков, Кирило Номінас та інші.
У тому числі на форумі обговорювалися думки щодо ліквідації окремої системи господарських судів та створення на їх базі об’єднаної системи загальних судів щодо розгляду цивільних, господарських та кримінальних спорів та збереження системи адміністративних судів, як окремої ланки.
Учасники були одностайними, що Судовий форум АПУ став чудовою можливістю для обговорення та обміну думками між практикуючими адвокатами та представниками суддівського корпусу стосовно свого бачення нагальних проблем та подальшого розвитку судової системи.