flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з питань застосування судами виборчого законодавства

02 жовтня 2014, 12:03

 01 жовтня 2014 року у місті Одеса відбувся семінар з питань застосування судами виборчого законодавства, організований Вищим адміністративним судом України за підтримки ОБСЄ в Україні.

Активну участь в організації даного заходу взяв Одеський апеляційний адміністративний суд, який був представлений наступними суддями-делегатами: Бітов А.І., Яковлев Ю.В., Стас Л.В., Турецька І.О., Косцова І.П., Бойко А.В., Ступакова І.Г., Градовський Ю.М., Шевчук О.А., Зуєва Л.Є. 

Також у семінарі взяли участь судді місцевих загальних судів та окружних адміністративних судів Одеського апеляційного округу.

Метою заходу було ознайомлення суддів із сучасними стандартами прав людини, пов’язаними з виборчим процесом.

Лекторами семінару виступили  заступник Голови ВАС України, секретар Пленуму ВАС України Смокович М.І. та експерт з питань виборчого права Кальченко С.В.

Із вступним словом до делегатів звернувся посол та координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба, радник голови Одеської ОДА Казанжи З.І та голова Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Бойко А.М.

На семінарі істотна увага була приділена проблемам визначення судової юрисдикції під час вирішення виборчих спорів, нормативному регулюванню права на звернення до суду у виборчому спорі, правовому статусу виборця в Україні.
Заступник Голови ВАС України, секретар Пленуму ВАС України Смокович М.І. у своїй лекції звернув особливу увагу на строки звернення до суду та строки розгляду  виборчих спорів.
Учасники одноголосно дійшли висновку, що питання, що обговорювались під час семінару є особливо важливими та актуальними, а розглянута інформація допоможе належним чином налагодити роботу у період виборчого процесу.
По завершенні заходу кожен учасник отримав сертифікат та методичну літературу з питань виборчого законодавства.