flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар "Особливості взаємодії адміністративних судів зі ЗМІ у період виборчого процесу"

24 вересня 2014, 16:00
22 вересня 2014 року в місті Київ пройшов семінар для осіб, відповідальних за зв’язки із засобами масової інформації та громадськістю в адміністративних судах України “Особливості взаємодії адміністративних судів зі ЗМІ у період виборчого процесу”.
Від Одеського апеляційного адміністративного суду участь у семінарі взяв Ракович М.О.
Організаторами заходу виступили Вищий адміністративний суд України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту “Сприяння єдності судової практики адміністративних судів України”.
Метою проведення семінару було підвищення ефективності взаємодії адміністративних судів із засобами масової інформації та громадськістю у період виборчого процесу, налагодження регулярної співпраці судів та представників мас-медіа на час слухання у судах виборчих справ, створення умов для більшої відкритості адміністративних судів до громадськості.
З вітальними словами до учасників заходу звернулися начальник відділу міжнародно-правового співробітництва Вищого адміністративного суду України Пилипець Світлана Вікторівна, національний менеджер проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ступницька Наталія Анатоліївна та заступник керівника Проекту USAID “Справедливе правосуддя” Петрова Наталія Іванівна.
Учасники семінару заслухали міні-лекції тренерів Галини Юровської, Тетяни Фулей, Оксани Підгайної, Марії Швенько та Ольги Давид, взяли активну участь в обговоренні важливості піднятих питань та написанні прес-релізу з виборчої справи.
Слід підкреслити, що подібні заходи сприяють підвищенню рівня співпраці між органами державної служби та представниками засобів масової інформації, надана інформація допоможе прес-секретарям та спеціалістам по зв’язках із засобами масової інформації належним чином налагодити роботу у період виборчого процесу та напрацювати ефективні моделі спілкування з представниками ЗМІ при висвітленні судових справ, пов’язаних з виборами. По завершенні заходу кожен учасник отримав сертифікат від Національної школи суддів України.