flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписання Конвенції про встановлення дружніх стосунків між Одеським апеляційним адміністративним судом та Апеляційним адміністративним судом Марселя

01 грудня 2011, 09:48
21 листопада 2011 року, з офіційним візитом, Одеський апеляційний адміністративний суд відвідала делегація Апеляційного адміністративного суду Марселя (Франція).
До складу делегації входили голова Апеляційного суду Марселя Жаклін Сілль, голови палат: Елізабет Ластє, Крістіан Ламбер, Серж Гонзалес та техничний радник Міністра юстиції України – Жером Шарре.
Під час візиту делегати взяли участь в україно-французькому науково-практичному семінарі «Сучасна адміністративна юстиція: проблеми та перспективи»,  який проходив в Національному університеті «Одеська юридична академія».
 
 
 
 
 Провідні науковці Національного університету «Одеська юридична академія»  та судді Одеського апеляційного адміністративного суду обговорювали з гостями основні напрямки розвитку адміністративної юстиції в Україні та Франції та певні труднощі в становленні системи адміністративної юстиції України.
Також відбулась запланована зустріч французької сторони з офіційними особами Одеської мерії та екскурсія містом.
На завершення візиту, 23 листопада 2011 року головами Одеського апеляційного адміністративного суду та Апеляційного адміністративного суду Марселя було укладено Конвенцію про встановлення дружних стосунків між двома судовими відомствами.
 
 
 
 
Обидві сторони сподіваються, що підписання конвенції стане початком активної співпраці, яка зможе отримати конкретне вираження завдяки регулярному обміну досвідом та інформацією між суддями та працівниками відповідних судових відомств.
 

Статтю підготовлено Кузнецовою В.В.