flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОААС вкотре привітно відкриває двері загальнонаціональному правопросвітницькому проекту "Я МАЮ ПРАВО"

23 серпня 2018, 14:57

         Стало вже доброю традицією зустрічати в Одеському апеляційному адміністративному суді представників загальнонаціонального право​просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО​!», що реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.        

2018 рік оголошено роком реалізації проекту, його мета - підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві, що є безпосередньо актуальним для України як сучасної демократичної держави.

         Слід зазначити,що одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги, адже це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

         Сьогодні, 23 серпня 2018 року, представники проекту, запропонували новацію - встановити в приміщенні суду Скриньку оцінювання безоплатної правової допомоги для анонімного опитування громадян щоб сформувати нові напрямки подальшої консультативної та просвітницької роботи.  

         Крім того, у мобільному пункті проводили консультації для пересічних громадян за наступними напрямками:

як вирішити спір;

- як виконати рішення суду;

- як діяти у разі обшуку підприємства;

- як оформити аліменти за взаємною згодою;

- як оформити субсидію та ін.

         Знаково, що в День Державного Прапору України, напередодні найголовнішого свята держави - Дня Незалежності України, Одеський апеляційний адміністративний суд активно співпрацює у напрямку формування у громадян України високої правосвідомості.