flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар прес-служби Одеського апеляційного адміністративного суду

18 жовтня 2017, 17:34

У зв’язку з подіями, що мали місце сьогодні, 18 жовтня 2017 року, в Одеському апеляційному адміністративному суді, під час апеляційного розгляду справи про скасування плану зонування території міста Одеси, проведенням масової акції "псевдоактивістами" із застосуванням фізичної сили до громадян та тиску на суд, Прес-служба ОААС вважає за необхідне наголосити на наступному.

Жоден громадянин України не має права порушувати громадський порядок, а тим більше в установі, де здійснюється правосуддя. Є неприпустимим не тільки проведення подібних акцій тиску на суд та його блокування, а й приниження честі і гідності пересічних громадян, яких сьогодні під стінами будівлі суду "псевдоактивісти" заштовхнули в альтфатер.

Подібна зухвала демонстрація фізичної сили є порушенням одних з найважливіших конституційних прав людини - права на повагу до її гідності, свободу та особисту недоторканність. Зневага так званими "громадськими активістами" Законів України, ігнорування ними загальноприйнятих людських правил поведінки є системними явищами, пов`язаними з безкарністю таких протиправних дій та абсолютним правовим нігілізмом останніх.

На жаль, характерною рисою сьогодення судових органів є їх функціонування в умовах морального та психологічного тиску, які чиняться через відпрацьований алгоритм впливу на суд з метою отримання бажаного рішення.

Але найбільше занепокоєння викликає той факт, що нині вже перейдена межа: дехто переходить від морально-психологічного тиску до фізичної розправи. Намагання дискредитувати та тиснути на судову систему стали характерними реаліями сьогодення. Такі явища закарбовують у суспільній свідомості прийнятність подібних проявів агресивного фізичного та психологічного тиску, що в сукупності підриває авторитет не тільки судових органів, а й держави в цілому.

Одеський апеляційний адміністративний суд звертає увагу представників громадськості на неприпустимість прояву свавілля, неповаги та тиску на суд у будь-якій формі та настання негативних наслідків для останніх.

Прес-служба ОААС