flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар прес-служби Одеського апеляційного адміністративного суду

15 червня 2017, 15:30

Коментар прес-служби Одеського апеляційного адміністративного суду щодо публікації  "Реформа децентралізації влади на прикладі окремої громади, або чи варто шукати правди в суді?" в газеті «Народна думка»

13 червня 2017 року 13 червня 2017 року Одеським апеляційним адміністративним судом розглянуто справу щодо об'єднання територіальних громад, в тому числі села Сичавка. За результатами апеляційного розгляду винесено рішення, яким суд відмовив позивачам у визнанні незаконними та скасуванні рішень Сичавської сільської ради від 03 листопада 2016 року № 122-УІІ «Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представників до спільної робочої групи» та від 17 листопада 2016 року «Про схвалення проекту рішення сільської ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Постановлене судом рішення набрало законної сили з моменту проголошення.

В публікації Южненської міської газети «Народна думка» представниками Южненської міської організації Політичної Партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» вказується на низку порушень під час розгляду справи в судах першої та апеляційної інстанцій, проте не розкривають їх змісту. Головним недоліком, на думку представника Южненської міської організації ПП «НАРОДНИЙ ФРОНТ», є безпідставна заміна колегії суду, що розглядає дану справу, що свідчить про упередженість суду.

Прес-служба Одеського апеляційного адміністративного суду щодо цього повідомляє наступне.

Зміна складу колегії № 8 Бойко А.В., Танасогло Т.М., Яковлєв О.В. відбулась 06.06.2017 року на підставі рішення зборів суддів Одеського апеляційного адміністративного суду № 7. Колегію суддів Одеського апеляційного адміністративного суду було змінено у всіх справах, що знаходяться в провадженні не тільки судді Бойка А.В., а й суддів Танасогло Т.М. та Яковлєва О.В. Підставою зміни складу колегії №8 збори суддів визнали наявність обставин, за яких участь у розгляді судових справ членів колегії № 8 у попередньому складі може мати наслідком порушення строків розгляду судових справ. 

Тому відсутні підстави вважати, що заміна складу колегії у справі № 504/4148/16-а відбулась цілеспрямовано та навмисно.

У разі, якщо учасники процесу вважають, що в ході апеляційного перегляду були суттєві порушення норм матеріального та процесуального права, вони мають право оскаржити рішення в касаційній інстанції, завданням якої є встановлення порушень норм права та виправлення помилок судів нижчих інстанцій.